Известният драматург, тв водещ,  преподавател и режисьор Юрий Дачев  е

...
Известният драматург, тв водещ,  преподавател и режисьор Юрий Дачев  е
Коментари Харесай

Юрий Дачев: Да прелеем душа и кураж

Известният драматург, тв водещ,  учител и режисьор Юрий Дачев  е уверен, че настоящето време е с цел да се сродим в опорите си, да им се зарадваме, да ги опазим.

„ Да усетим един към различен незаразени от егоизма любов, състрадание, усмивка… Защото има мигове, в които човек, щеш не щеш, ревизира неприкосновения си ресурс от крепителни мемоари, с цел да се усети по-силен и логичен, „ ненапразен “ в земното си наличие. Проглеждания, любови, неназовими прашинки, завъртяни от безоблачен вятър… Преживяване, което си остава надълбоко интимно, без значение дали желаеме да изречем това, което мислим или ще го запазим в себе си… Независимо дали то ще ни умиротвори с насъбраното или натъжи с оскъдицата си... За да можем да осъмнем след време не самотни в щастието, че ни има, а наоколо с хора, с които взаимно сме си прелели душа и кураж. Искам да вардя за този ден и думи, и безмълвие. Искам да съм все по този начин благополучен с достойните хора, с които ме е срещнал животът ми. Искам да ме има в техните мемоари за смислени човешки срещи. Какво по-добро време да се науча по какъв начин до го реализира? “.

В поредото издание на хитовото си предаване по БНТ2 „ Рецепта за просвета “ Юрий Дачев показва известния художник Онник Каранфилян и плана му " Хаос и ред ". Публиката ще узнае детайлности и за онлайн самодейността на Родопския трагичен спектакъл " Николай Хайтов " за театрални четения на неосъществени български драматургични текстове. Издателят Манол Пейков споделя за книгите като опора, а за театралите е споменът за огромния Сава Хашъмов, който, в случай че беше жив, щеше да навърши 80. Юрий Дачев уважава още един празник - 130 години от рождението на композитора Андрей Стоянов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР